Miért fontos az egészséges táplálkozás?

egészséges táplálkozás

Mi, emberek, nem vagyunk tökéletesek és hajlamosak vagyunk magától értetődőnek, természetesnek venni az egészségünket. Pedig az egészség drága kincs, így minden lehetőséget meg kell ragadnunk annak megőrzésére. Az egészséges táplálkozás a gyermekeknek és a felnőtteknek is sarkalatos pontja a fitt, minden tekintetben minőségi életnek.

De miért is fontos annyira az egészséges táplálkozás? Hogy hosszútávon milyen jellegű és színvonalú ételekkel ajándékozzuk meg az emésztőrendszerünket, bizony nagy hatással van az immunrendszerünkre. Azokban a napokban pedig, amikor a hűvös időjárás és a cseppfertőzéssel terjedő vírusos megbetegedések miatt fokozottabban ki vagyunk téve a veszélynek, teljesen az immunrendszerünkre vagyunk bízva.

Az egészséges táplálkozás megerősíti ezt a pajzsot, így ellenállóbbá tesz minket az esetleges megbetegedésekkel szemben. A vitaminokban gazdag tápanyagok, a gyümölcs- és a zöldségfogyasztás mellett, természetesen a rendszeres mozgás is elengedhetetlen része az egészséges életmódnak.