Miért fontos a takarmány borsó termesztése?

takarmány borsó

A gazdálkodás nem könnyű feladat. Sokan követik el azt a hibát, hogy azt hiszik vidéken mindent csak úgy meg tudnak termelni maguknak és gondolkodás nélkül belevágnak a folyamatba, majd pedig 1-2 év után, keserves tapasztalatokkal a hátuk mögött szenvednek komoly vereséget. Legyen az takarmány borsó, esetleg bármilyen más abrakolásra szánt növény termesztése, azt csak kellő ismeretekkel felvértezve szabad elvégezni. Az állattartás egyik kulcsfontosságú eleme a megfelelő mennyiségű és természetesen kiváló minőségű takarmány biztosítása.

A takarmány borsó ebből a szempontból remek választásnak minősül. Általában nem önmagában, hanem más kultúrákkal vegyesen történik a termesztése nagy hatásfokkal. A garantált siker érdekében figyelni kell a veteményezés megfelelő időpontjára, valamint a talajadottságok sem mellékesek. Megéri szakember véleményét kikérni a témában, amennyiben kétségek merülnének fel a takarmány borsó vetése előtt. Ne bízzunk semmit sem a véletlenre, hanem tegyünk azért, hogy az eredmény esélye jelentősen növekedni tudjon!

Milyen az ideális szarvasmarha takarmány receptúra?

Amint már említve volt, az általtartás nem egyszerű feladat. A kiváló minőségű élelmiszer biztosítása elengedhetetlen, ezért körültekintően meg kell nézni, hogy pontosan milyen az adott szarvasmarha takarmány receptúra, amivel dolgozik egy gazda. Ez az elérendő cél függvényében tud komoly eltéréseket mutatni. Nem mindegy ugyanis, hogy tejelő vagy húsmarhák nevelése a cél. Az egészséges állomány megterméséhez előnyös a rendszeres zöld növényzet adagolása.

A szarvasmarha takarmány receptúra elég komplex összetételű. A fő funkciója ennek az élelmezési eljárásnak, hogy gyors hozamnövekedést biztosítson, de mindezt olyan formában, hogy az állatok megőrizzék az egészségüket. A költséghatékonyság sem elhanyagolható tényező, hiszen mindenki arra vágyik, hogy minimális kiadások mellett, maximális hozamot tudjon elérni. Az ideális szarvasmarha takarmány receptúra részleteiről sokat meg lehet tudni a sersiafarm.hu weboldalon.