Micellás víz növényi hatóanyagokkal

micellás víz

A nap végén az arctisztítás nagyon fontos és nemcsak akkor, ha éppen sminket viselünk. A levegőből, a saját kezünkről és a ruháinkról, valamint más emberekről is kerülhetnek a bőrünkre különféle szennyeződések, amiket a sminktermékekkel együtt, a micellás víz segítségével tudunk a leghatékonyabban eltüntetni.

Ez az alapvetően is bőr- illetve természetbarát készítmény apró olajos gömböcskéket, úgynevezett micellákat tartalmaz, amelyek magukhoz vonzzák a zsír-oldékony bőrszennyező anyagokat. Ugyanakkor, ha még inkább kímélő ápolásra vágyunk, illetve fontos számunkra, hogy ne érintkezzen a bőrünk vegyi anyagokkal, akkor a természetes összetevőkből készült micellás víz mellett is dönthetünk.

Ugyanis egyre több olyan cég dob piacra ilyen kozmetikumot, amelyek natúr termékek előállításával és forgalmazásával foglalkoznak. Példának okáért, a biola.hu oldalon a Naturissimo kínálatában található egy igazán hatékony és mindenféle vegyszertől mentes micellás víz, ami az Echinacea, az Epilobium Sp., az aloe juice, a tamanu olaj, a bio rózsavíz és az aranyvessző kivonata révén veszi fel a harcot a szennyeződésekkel szemben.

Ezt elsősorban szeborrás és kevert bőrre ajánlják, mivel mattító és bőrtömörítő hatása is van, mindamellett, hogy remekül hidratál és segít fenntartani a vízháztartás egyensúlyát. Tehát, amint az előzőekből is jól látható, a micellás víz nem egyenlő egy szimpla arclemosóval vagy tonikkal, hiszen teljes körű ápolást biztosít.

Ha megunta valaki a hosszú arcápolási rutinokat és egyetlen termékkel szeretne lefekvés előtt üde, friss és makulátlan bőrt varázsolni magának, akkor a micellás víz tökéletes választás lesz a számára.