Miből tevődik össze az abszint?

abszint

Az alkohol évezredek óta fontos szerepet tölt be a társadalmunkban, ugyanis a megléte összekötődött a szórakozással és az ünnepléssel. Azonban a mai napig is sokan nincsenek tisztában azzal, hogy az olyan alkoholok, mint például az abszint, lényegében miből is épülnek fel. Az említett ital tulajdonképpen égetett szesz, azaz erjedés után párolják.

A készítéséhez többek között fehér ürömfüvet, édesköményt, ánizst és még számos fűszert alkalmaznak. Ennek következtében a hagyományos színe zöld, azonban a fejlesztéseknek köszönhetően, már találhatunk belőle feketét, illetve kéket és pirosat is. Alapvetően az abszint nagyon erős alkohol, ezért gyakorta fogyasztják long shot, illetve koktél formájában.

Például pezsgővel keverve leredukálhatjuk az alkoholszintet, emellett pedig rendkívül finom italt kaphatunk. Továbbá az sem ritka, hogy valaki puncsba keverve, esetleg gyömbérrel fogyasztja. Ha minőségi abszintra vágyunk, akkor főleg az olyan márkák közül érdemes válogatni, mint a Tunel, a Czech Fairy, a Fruko Schulz, a Grasshopper, esetleg a La Fée Bohemian.