Mennyibe kerül egy szemészeti vizsgálat?

Budai Szemészeti Központ

Ha a szemünk világáról van szó, mindannyian a legjobb orvost keressük, aki szükség esetén meg is operál. Persze, azért a kezelés ára is sokat nyom a latban, hiszen nem pár forintról van szó, úgyhogy ez egy sarkalatos szempontnak minősül. Érdemes ránéznie a Budai Szemészeti Központ weboldalán található árlistára. Itt nemcsak a vizsgálat árát találja meg, hanem a különböző választható beavatkozásokért fizetendő összegeket is.

Érdemes tudni, hogy ebben a központban mire terjed ki az általános szemészeti szűrővizsgálat. Nos, a szakemberek vizsgálják a fénytörési hibákat közelre és távolra, de bizonyos krónikus betegségek szemészeti szűrése is megtörténik. Erre azért van szükség, mert a betegségek a kezdeti szakaszukban gyakran semmilyen tipikus panaszt nem okoznak. Ilyen alattomos gond lehet a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a zöldhályog, a szürkehályog, a makula degeneráció vagy a keratoconus.

Ha valamilyen szemészeti probléma kerül diagnosztizálásra, akkor a szakorvos által megállapított rendszerességgel szemészeti kontrollra való járás javasolt, a látásromlás elkerülésének érdekében. A szűrővizsgálat alkalmával meglehet, hogy tájékoztatásra kerül sor az azonosított probléma műtéti korrigálásáról is. Amennyiben lézeres szemműtét javasolt, a szakorvos azt is elmagyarázza a páciensnek, aki ezt követően a négy leggyakrabban végzett típus közül kiválaszthatja azt, amelyiket el szeretné végeztetni.

Ezek a lézeres szemműtétek nem csupán árban különböznek egymástól, hanem az okozott kellemetlenségekben és a regenerálódási idő hosszúságában is. De előtte mindenképpen szükséges elvégezni egy alkalmassági vizsgálatot is, aminek szintén megvan a maga ára. Mindezek szerepelnek a budaiszemeszet.hu weboldalon található árlistán, tehát mielőtt ellátogatna a központba, Ön pontosan tájékozódhat arról, hogy mekkora összeggel számoljon. Idegenkedünk a kiadásoktól, hiszen az ember már csak ilyen, de amikor az egészségünk és a látásunk a tét, akkor nem az anyagiakat tartjuk a legfontosabb szempontnak.