Mégis mit takar az Aviva torna?

Aviva torna

A testmozgás az általános kondíció és vitalitás, az érzelmi jólét, a stresszkezelés és a reproduktív szervek egészsége érdekében szükséges. Az ember termékenységi és egészségi állapotától függetlenül, mindnyájunknak időt kellene szánni legalább hetente 5 alkalommal, napi 30 perces közepes intenzitású testmozgásra. Fontos megérteni, hogy az optimális termékenységhez szükséges a megfelelő testmozgás.

Ha úgy dönt, hogy szeretné természetes úton támogatni a termékenységi egészségét az otthona kényelmében, akkor érdemes többet megtudnia az Aviva néven elhíresült módszerről. Az Aviva torna egy olyan mozgásforma, ami közvetlenül és közvetetten is hatással van a pajzsmirigy működésére és egyensúlyba hozza annak hormontermelését (forrás: valtozasmuhely.hu). A hormonális egyensúly kialakítását célzó gyakorlatok programját Aviva Gabriella Steiner balett-táncos és testnevelő tanár fejlesztette ki.

Ez 18 dinamikus testmozgás sorozatból áll, amelyek stimulálják és erősítik az alhas belső és külső izmait, növelik a véráramlást a reproduktív szervekben. A gyakorlatok rendszeres végzésével ezek a szervek egyenletesebben jutnak vérhez, megnövekedett mennyiségű hormonhoz, tápanyaghoz és oxigénhez. A medence területén elhelyezkedő izmok és szervek stimulálása, erősítése és táplálása különféle nőgyógyászati problémák kezelést, valamint természetesen kiegyensúlyozott hormonok és reproduktív egészség meglétét eredményezi.

Az Aviva gyakorlatok stimulálják az endokrin rendszer mirigyeit az alábbiak révén: növelik az alhas és a medencecsatorna vérellátását; reflexológiát fejtenek ki; javítják a test hormonális kommunikációját. A nőknek a módszer termékenység terén nyújtott előnyei magukba foglalják a rendszeres menstruációs ciklushoz való visszatérést. A gyakorlatok fokozzák a méh és a petefészek egészséges vérkeringését, ami hasznos lehet a természetes termékenységi program részeként azoknál, akiknél korai stádiumában lévő endometriosist, méh fibrózist, PCOS szindrómát vagy petefészek cisztát diagnosztizáltak.