Klímaberendezés többszörös szűrővel?

klíma szűrő

Rendszeresen fel szokták hozni hátrányként a légkondikkal szemben, hogy nagyban hozzájárulnak a légzőszervi megbetegedések kialakulásában. Valaha ennek valóban volt alapja, mivel akkor még nem állt rendelkezésre az a technológia, mint amivel a jelenlegi berendezések készülnek, továbbá, a gyártók sem fektettek akkora hangsúlyt a szűrőbetétek kialakítására. Mára azonban már sokat változott a helyzet. Több előnye is van az ilyen klímaberendezéseknek. Elsősorban az, hogy kristálytiszta levegőt juttatnak a helyiségekbe. Ezt egy különleges rétegekből álló, beépített szűrőrendszerrel érik el a Cascade klímák esetében. A fotokatalitikus réteg elpusztítja a baktériumokat, még mielőtt a légtérbe kerülnének. Az ezüst ion szűrő a mikroorganizmusokkal (pl: vírusokkal) szemben véd.

Nagyon sok helyen alkalmazzák az aktív szén szűrőket, mert regenerálható megoldásnak bizonyultak. A légkondik esetében is bevált módszernek számítanak. A kellemetlen szagokról sem szabad megfeledkezni, hiszen a kültérből ezek is könnyen bekerülhetnek, viszont a Ketachin szűrő ezeket hivatott elhárítani. Ezek mellett, a baktériumölő hatásáról is ismert. Végül, de nem utolsósorban a C-vitamin „szűrő“ olyan anyagot juttat a levegőbe, amelyik jótékony hatással van az emberi szervezetre.

A Cascade Vision és a Bora modellek el vannak látva egy úgynevezett Cold Plasma ionizátorral is. Ez a futurisztikus elnevezésű rendszer a negatív polaritású ionok környezetbe juttatásáért felelős. Mindezt úgy éri el, hogy semlegesíti a pozitív polaritású szennyeződéseket. Ez jelentős előrelépésnek számít a klíma szűrőrendszerek esetében.

Az összetettség ellenére, ezeknek a szűrőbetéteknek a tisztítása ugyanolyan egyszerűen elvégezhető, mint a hagyományosak esetében. A csap alá tartva könnyedén megszabadulhatunk a felgyűlt szennyeződésektől. Viszont, ha a beltéri egység teljes tisztítására van szükség, akkor mindenképp forduljunk szakemberhez, mert ez már egy sokkal alaposabb műveletnek számít, amihez elengedhetetlen némi szaktudás és speciális tisztítóeszközökre is szükség van.