Kell az aljzatkiegyenlítő a burkolás előtt

aljzatkiegyenlítő

A Felújítás Webáruházban bárki megveheti azokat a kellékeket és termékeket, amelyekkel egyszerűen és pontosan síkba, illetve vízszintesbe lehet hozni bármilyen alapfelületet. Az aljzatkiegyenlítő rengeteg esetben egy alaptartozék akkor, amikor építkezésről vagy épp lakásfelújításról van szó. Mikor is szükséges ez?

Akkor egyértelműen elengedhetetlen, amikor burkolni szeretne a tulaj. Az aljzatkiegyenlítő alkalmazásával nagymértékben megkönnyítheti a felhasználó a burkolást, ugyanis jó esetben egy teljesen sík és sima felületet hozhat létre a munka megkezdése előtt. Erre burkolni sokkal könnyebb feladat, mint egy hepehupás, girbegörbe felületre. Az aljzatkiegyenlítő termékek esetében 2 fajta van: önterülő és nem önterülő.

A szakértők szerint, beltérben mindkettőt nyugodtan lehet használni, de persze az önterülővel sokkal egyszerűbb a munka. Amikor viszont kültéri munkáról van szó, a nem önterülő aljzatkiegyenlítő mellett érdemes dönteni. Miért? Főleg azért, mert ekkor a különféle felületeknél meg kell oldani az esővíz és a hólé lefolyását. Ehhez lejtést kell kialakítani, amit önterülő aljzatkiegyenlítővel nem lehet megfelelően megoldani.