Jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó – létezik ilyen?

jogosítvány nélkül vezethető elektromos robog

Ha volánhoz ülünk, a KRESZ szabályainak betartása létfontosságú. E kijelentés alatt természetesen nem csupán azt értjük, hogy teljesen tisztában vagyunk a szóban forgó szabályokkal, tudnivalókkal, de azt is, hogy a szabályos közlekedéshez szükséges dokumentumokkal is rendelkezünk. Tökéletes példa erre a jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó esete is.

A téma már csak amiatt is roppant érdekes, mert számos tévhit övezi. Az emberek egy része ugyanis meg van győződve arról, hogy jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó létezik. Jellemző ez a „hiedelem” a kisebb vidéki települések idősebb generációinak képviselői között. Jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó viszont nem létezik.

A KRESZ ugyanis kimondja, miszerint azok a gépjárművek, amelyek gázkarral bírhatóak önálló mozgásra, jogosítvány nélkül nem vezethetőek. Bár a rendőrség a fent említett esetek fölött egyelőre szemet huny, ez valószínűleg a jövőben mindenképpen változni fog, tehát a vásárlásnál vegyük számításba ezt a meghatározó tényezőt is!