Itt egy saját testsúlyos edzésterv kezdőknek

Intenset eszközök nélküli edzésterv

Nem álom többé a fittség elérése, csupán tenni kell azért megfelelő módon. Erre minden feltétel adott, mindössze bele kell vágni lendületesen. Bátran lehet kezdeni a nulláról, sőt, így vehető észre igazán az eredmény. Az élet gyakran sok kihívást gördít az ember elé, ami miatt bárki úgy érezheti, hogy egyszerűen összecsapnak a feje felett a hullámok.

Ugyanakkor muszáj tenni azért, hogy a dolgok változatnak a jó irányba. A minimálisan befektetett energia is eredménnyel jár és a változás gyakran még több kedvet csinál az újabb célok elérésére. Érdemes ránézni az Intenset eszközök nélküli edzéstervére. Sokszor az a kifogás, amikor mozgásról van szó, hogy nincs idő terembe járni vagy pénz befektetni drága gépekbe. Valójában egyikre sincs szükség, hiszen a felülések, fekvőtámaszok, guggolások nem követelnek meg ilyen jellegű befektetéseket, legfeljebb egy tréningnadrágot, ami nem feszül erősen a feladatvégzés közben. A saját testsúlyos edzés több szempontból előnyös.

Voltaképpen a fittség kialakítása esetén a cél, hogy a saját súlyunkkal lehessen boldogulni. Nem akar mindenki 100 kilókat emelgetni, hiszen ez értelmetlen egy irodai dolgozónak. Bőven elég, ha nem fáradunk el, amikor le kell szaladni kenyérért vagy be szeretnénk kötni a cipőfűzőt. Sok különböző érv szól amellett, hogy beépítsünk a mindennapokba némi mozgást, ugyanis azzal a szervezet immunrendszere erősíthető, amire egyre inkább szükség mutatkozik. Az idő itt nem lehet kérdés, hiszen bármikor szakítható erre 20-30 perc.

Történhet ez reggel, délben vagy este, a lényeg, hogy lehetőleg ne maradjon el. Mindig bemelegítéssel kell indítani, majd jöhetnek a gyakorlatok, végül pedig levezetésként a nyújtás. Az Intenset edzésterv követése biztosítja a fejlődést, de amennyiben a kedv fokozódik, akkor bátran kiegészíthető saját ötletekkel. Az eredmény akkor tud garancia lenni, ha a életvitel részéve válik a gyakori mozgás és ebből adódóan a részünké. Itt az ideje véget vetni a merengésnek és tapasztalatot gyűjteni ezen a téren!