Ismerjük meg a gesso alapozó előnyeit!

gesso

A mai problémákkal terhes világban hasznos, ha találunk magunknak valamilyen elfoglaltságot, amivel maximálisan leköthetjük a fantáziánkat. Egy hobbira mindenkinek szüksége van. Amennyiben különféle kézműves termékek készítésével foglalkozunk, a gesso alapozó egy olyan termék, amit érdemes beszereznünk.

Ez a hobbiművész alapozó nagyon sokoldalúan használható fel, számos anyagra és felületre. Vizes bázisú, nagyon könnyen és jól elterül. A gesso megfelelő felvitel esetén egyenletesen befedi az esetleges hibákat, repedéseket. Érdemes odafigyelni a száradási idejére, mert az változik a vastagság függvényében. Ennek megfelelően lehet 30 perc, de akár 24 óra is.

Dolgozzunk papírra, gipszre, üvegre, fémre vagy műanyagra, a gesso biztosan nem hagy cserben bennünket. A beszerzése is nagyon egyszerű, ugyanis a muveszellato.com oldalon kedvező áron és többféle kiszerelésben megrendelhető néhány kattintással. Ha gyakran szeretnénk kidolgozni magunkból a feszültséget, akkor gondoskodjunk róla, hogy legyen kéznél a kellő mennyiségű gesso!