Így küzdjük le a tályogot!

tályog

Testünk a baktériumok túlzott elszaporodására mindig másként reagál. A leggyakoribb módja azonban a tályog megjelenése, ami először gennyes fekélyek formájában látható és általában a hónaljnál vagy a száj belsejében jelenik meg. Ritkább helynek számít az íny, ami nagyon erős fájdalmat okoz.

A fogorvos szokott lenni az utolsó hely, ahová menni szeretünk, azonban gyulladásnál szükségünk lesz fájdalomcsillapítóra. Egyik jó megoldás lehet a sós vízzel való gargalizálás vagy a gyógynövények használata. Amikor a bőr felszínén lévő hólyagokat kell legyőzni, akkor alkalmazhatunk meleg borogatást. Amennyiben a gyulladás kifakad, rendszeresen steril kötést kell rajta végezni.

Ilyen esetekben az is segít, hogyha több folyadékot fogyasztunk és magas vitamintartalmú gyümölcsöket juttatunk a testbe. A tályog kezelésére megoldást jelenthet még az aloe vera, amit gélként vásárolhatunk meg, de akár közvetlenül a növényből kinyerhetjük. Ez fájdalomcsillapító és baktériumölő hatású, így megelőzhetjük vele a nagyobb problémát.