Igen sajátos szövet a futter

futter

A modernkori divat létrehozásából mindenki kiveheti a részét bizonyos mértékben. Hiába kapnak fel ugyanis valamit a gyártók, tervezők, ha az egyszerűen nem érinti meg a közízlést. Pontosan ezért, mindenki igyekszik arra törekedni, hogy kiváló alapanyagból dolgozzon és valóban az igényeknek megfelelő ruhadarabokat készítsen el. Ehhez gyakran a futter felhasználása az ideális. Egy igazán összetett szövettípusról van szó, ami készülhet pamutból, illetve pamut és műszál egyedi keverékéből. Általában elmondható róla, hogy matt hatású.

A futter választható háromfalas, bolyhos, elasztikus, csiszolt kivitelekben és ezek keverékében egyaránt. A szakatex.com oldalon részletes leírást találunk minden változatról, valamint azok megrendelésére is lehetőség kínálkozik rendkívül kedvező áron. Függetlenül attól, hogy az elasztikus vagy nem az adott futter szövet, amiből dolgozni kívánunk, sport- és fitnesz-, valamint felsőruházat elkészítésére minden változat tökéletesen megfelel. A már 10 métertől rendelhető futter anyagmennyiség az ország teljes területén kiszállításra kerül, rövid időn belül.

Újrahasznosítható anyagok a környezet megóvása érdekében

Amikor magunkra öltünk egy remek stílussal rendelkező ruhadarabot, akkor gyakran nem is gondolunk bele abba, hogy az pontosan miből készült. Egyre nagyobb teret kapnak manapság az újrahasznosítható anyagok ebből a szempontból. Még a régi időkben a vegyipar megszületése előtt nem igazán volt más lehetőség, mint a természet által nyújtott alapanyagok feldolgozása ebből a szempontból. Manapság főként a poliészter az, amire jelentős hangsúly esik az újrahasznosítható anyagok szemszögéből.

A kőolajból finomítási eljárással készült szintetikus komponens számos formában létezik. A PET palackokkal már mindenhol találkozni lehet, viszont ezek utólagos kezelése gyakran probléma. Egy teljesen bevált eljárás ezek ledarálása, majd textilrostokká történő alakítása. Az ilyen téren létrejövő újrahasznosítható anyagok pedig már alkalmasak szövet létrehozására, amiből pedig különféle ruhadarabok készülhetnek. Óvjuk környezetünket ilyen formában is!