Hogyan zajlik egy könyv aukció?

könyv aukció

Régi, használt könyveink eladását aukció keretein belül is megoldhatjuk, például dedikált, bibliofil, gyűjtői kiadványokat érdemes árverésre beadni. Mielőtt egyáltalán eljuttatnánk az adott könyveket az aukciós házhoz, meg kell állapítani, hogy azok alkalmasak erre. A könyv aukciók lebonyolításáról bővebben olvashatsz a diofakonyvfelvasarlas.hu weboldalon. Nem minden könyvet lehet aukcióra bocsájtani, erre számítanod kell, mert az értéke nem éri el azt a szintet, hogy megérje licitálni rá, esetleg a témája vagy állapota miatt nem várható rá elegendő kereslet.

Magas követelményeket támasztanak az antik könyvekkel és papírrégiségekkel szemben az aukciós házak, nagyon komolyan szűrik az odaérkező darabokat. A szakembereknek részletes állapotfelmérést kell végezniük minden könyvön, amit antikváriumi aukcióra kíván bocsájtani a tulajdonosa.

A Diófakönyvfelvásárlás csapatára érdemes rábízni a régi könyvek eladását, elsősorban azért, mert Budapesten és azon kívül is elérhetőek a szakemberek ingyenes kiszállással és díjmentesen elvégzik az antik könyvek értékbecslését. Így azonnal kaphatsz információt arról, hogy körülbelül mekkora összeget remélhetsz a régi könyveid eladásából. Biztos lehetsz abban is, hogy megfelelő kikiáltási áron indul majd a licitálás, mert a munkatársak az aukciós ház szervezőivel is egyeztetnek majd a nevedben.

Mivel az antikváriumi aukció során általában nincs felső határa a licitálásnak, jó esély van arra, hogy magasabb összegért is elkelhetnek a könyveid, mint a piaci ár. Ha nem csupán az antik könyveidet akarod aukcióra bocsájtani, hanem egyéb papírrégiségek értékbecslését és eladását is tervezed, akkor szintén felkeresheted ezt az antikváriumot, mert a szakértők segítenek mindenben. Nem érdemes a szekrényben vagy a polcon hagyni porosodni a nagyszülőktől örökölt könyveket, ha nincs ezekre szükséged vagy érzelmileg nem kötődsz hozzájuk, inkább célszerű pénzre cserélned. Egy könyv aukció keretében jelentős összeghez juthatsz, ha a kiadványok olyan jellegűek.