Hasznos segítség zsíros haj esetén

zsíros haj

Minden reggel megmosod a fürtjeidet, de estére úgy néz ki, mintha napokig elfeledkeztél volna róla? Számodra sem ismeretlen a folyton zsíros haj? Ne keseredj el, hiszen van megoldás! Elmondjuk, hogyan szabadulhatsz meg a problémától és hogyan találhatsz hatékony gyógymódokat. Mire kell figyelned, ha otthon ápolod a zsíros hajad?

Először is arra, hogy mosd a megfelelő módon. A napi egyszeri vagy többszöri hajmosás határozottan túlzás. Próbálj meg áttérni a minden második napos hajmosásra és nézd meg az eredményeket. Ha a hajad lassabban zsírosodik, akkor jó úton jársz és a kíméletesebb, ritkább hajmosás lehet a megoldás. A második fontos pont a használt víz.

Ha az kemény, a hajad nehezebb lesz kibogozni, valamint a felesleges klór és só felhalmozódik a fejbőrön. Ebben az esetben segíthet egy zuhanyszűrő, ami lágyítja a vizet és csökkenti a káros szennyeződéseket. Végül jöjjön a harmadik aranyszabály. Zsíros haj esetében minden hajmosást hideg vízzel fejezz be. Ez bezárja a pórusokat, így a bőr kevesebb faggyút választ ki és a haj nem lesz zsíros érzetű.