Faipari gépek: a kompakt MT431 szúrófűrész

faipari gépek

Az asztalosmunka megköveteli a precizitást és a hatékonyságot. A mesterek ezért is támaszkodnak olyan masinákra, amelyek maximálisan megadják ezeket. A megfelelő faipari gépek segítségével a legsajátosabb munkákat is könnyebben el lehet végezni, így garantált az a végeredmény, ami egyaránt tetszik a kliensnek és a szakembernek is. A Makita faipari gépek manapság nagyon felkapottak, ami érthető is, hiszen ez a brand mindig híres volt a magas minőségről és kiváló termékeiről. Az elektromos kéziszerszámok közül jó választás lehet a Maktec termékcsalád részét képező MT431 szúrófűrész. Erre 3 év garanciát ad a cég. A masina tökéletesen megfelel ipari felhasználásra és garantált az a magasfokú terhelhetőség, mint más gépeknél.

Természetesen a gép előállítása a Makita gyárakban történik, ahol a szakértők és mérnökök ugyanazt a technológiát és minőségellenőrzést alkalmazzák minden termékük esetében. A faipari gépek mellett szól az egyszerűbb felépítés, design, illetve a magas teljesítmény és a kedvező ár. A Maktec természetesen beválik barkácsolási felhasználásra is. A faipari gépek közül az MT431 azért nagy kedvenc, mert ennek a használata közben adott az alacsony zajszint és a kevés vibráció. A gumírozott markolatnak hála könnyebb a kezelése, illetve a porszívó csatlakozó révén tisztább munkát lehet végezni. A jó tulajdonságok közé sorolható a rögzíthető kapcsoló, a 45 fokos vezetőtalp és a 3 fokozatban állítható előtolás is. Ugyanakkor az asztalos munkához gyakran kell egy jó fúrógép is.

Erős kell legyen az SDS Max

Nem mindegy, milyen masinára esik a választás. A szakértők szerint, csalódást biztosan nem okoz az SDS Max ütvefúrógép. Ennek a nagy ütési energiája mindenképp egy olyan tulajdonság, amire szükség van, nem csupán az asztalos munkák bizonyos esetében, hanem sok más helyzetben is. Az SDS Max ütvefúró egy olyan szerkezet, amelyiknél az ütési energiát egy körmös tárcsa racsnizása állítja elő a fúrógép első részében, közvetlenül a tokmány mögött.

Ez az ütési energia a fúrógép esetében a pneumatikus fúrókalapács ütés nagyságánál sokkal kisebb. Az SDS Max sikere mindenképp a fordulatszámnál mutatkozik meg. Amikor nő ez a szám, akkor megnövekszik az ütési energia is. Azonban a fokozott hőtermelés miatt, a beton fúrásakor elég a fúróhegy. Az SDS Max nagy fordulatszáma főként fához, fémhez alkalmas.