Egyfókuszú műlencse: árak és egyéb hasznos tudnivalók

egyfókuszú műlencsék

A szemüveg és a kontaktlencse viselése hosszútávon egyáltalán nem kellemes, de szerencsére, napjainkban már van műtéti lehetőség arra, hogy ezeket le tudjuk tenni. Azonban a műlencse kiválasztása kulcsfontosságú ahhoz, hogy a beavatkozás után optimális látási eredmény legyen elérhető. Az egyfókuszú műlencsékről minden szükséges információt elolvashatsz a drnagymihaly.hu linkre kattintva. Ugyanakkor a szakorvos segít kiválasztani a megfelelő lencsetípust, elengedhetetlen orvosi szempontok figyelembevételével.

Itt sokat számít a páciens életmódja, munkája, hobbija és mindennapos tevékenységei. Az egyfókuszú vagy monofokális műlencse a távoli látást javítja ki, vagyis egy adott fókusztávolságra tökéletes látást biztosít. A lencse tervezése általában úgy történik, hogy a távoli látás, vagyis utcán, vezetés, tévénézés közben tökéletes legyen.

Ebben az esetben viszont közeli munkához szükség lesz szemüvegre. De sokkal kényelmesebb megoldás, mintha állandóan viselnünk kellene. A doktor úr weboldalán azt is megtudhatjuk, hogy amennyiben valakinek cilinderes szemüvege vagy kontaktlencséje van, akkor az a személy a lencsebeültetést követően csak úgy fog élesen látni, ha a cilinder dioptriáját a műlencse tervezésekor is figyelembe veszi a szakember. De minden típusú műlencsénél van arra lehetőség, hogy korrigálható legyen a cilinderdioptria is.

Így van monofokális és trifokális műlencse. A precíz lencsetervezés lépése rendkívül fontos. Ilyenkor meghatározásra kerül, hogy az adott szemre egyedileg melyik a legjobb lencse, amivel biztosítható a perfekt látás. Dr. Nagymihály Attila a szemészeten a világ egyik legpontosabb optikai lencsetervező eszközével, a svájci Haag-Streit cég Lenstar készülékével végzi. Amennyiben szeretnél megszabadulni a szemüveg viselésének terhétől, akkor célszerű minél hamarabb felvenned a kapcsolatot a szakorvossal a fent említett portálon keresztül. Persze előbb ajánlott minden információt megismerned, ezért jól teszed, ha a weblapon tájékozódsz a lehetőségekről.