Egészséges és ízletes tortilla lap recept

tortilla lap recept

A tortillát Magyarországon is sokan szeretik, hiszen ez nagyon finoman, változatosan elkészíthető és fontos, hogy a folyamat nem kerül sok időbe. Bár egyszerűbb megoldás az alapot megvásárolni, mégis egy kiváló tortilla lap recept betartásával igazi házi különlegességet alkothatunk. A boltban kapható változatok nem is hasonlíthatóak a saját kezűleg elkészített laphoz.

Ezt kedvünk és ízlésünk szerint tölthetjük meg, amivel lenyűgözhetjük a családtagjainkat és a vendégeinket. A házi tortilla lap egészséges, mert nem tartalmaz semmiféle adalékanyagot, így a gyermekeknek is nyugodtan kínálhatjuk ezt a finomságot. Tulajdonképpen az eredeti, hagyományos tortilla lap recept kukoricaliszttel készült, de ez vastagabb és törékenyebb, mint a búzalisztes változat.

Gyors és könnyű burrito recept

A mexikói konyha egyik legnépszerűbb étele a burrito, amiből nincs is klasszikus változat, hiszen bármivel megtölthető, ami csak az eszünkbe jut. A legtöbb burrito recept darált hús vagy csirke hozzáadásával készül, de nagyon ízletes zöldségekkel, rizzsel, vagy egy jó adag reszelt sajttal is. Viszonylag sok hozzávalót kell használnunk az előállításához, de megéri a költségeket és a fáradtságot egyaránt.

Az ételhez kell tortilla lap, darált hús, lila hagyma, sűrített paradicsom, fekete bab, avokádó, citromlé, paradicsom, sajt, jégsaláta, római kömény, chili paprika stb. A felsorolt alapanyagokat külön-külön is kedveljük. Ugyanakkor, a burrito recept készíthető kevés mentával és tejföllel is. A megalkotása nem kerül sok időbe.

Tészta receptek különféle változatai

A tésztát mindig szívesen fogyasztjuk, rohanós hétköznapokon, pihenős hétvégeken, de még egy romantikus vacsora ideje alatt is. Az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb étel születhet meg a tészta receptek alapján. Persze, ezt a finomságot számtalan verzióban állíthatjuk elő, húsosan, vegetáriánus módon, de akkor is nagyon jó ötlet, ha váratlan vendégek toppannak be az otthonunkba.

Gyakorlatilag többféle kívánság szerint dobhatjuk össze a tésztát, egy adagot akár különböző módon ízesíthetünk, hiszen például a gyermekek nem mindig azt a változatot szeretnék fogyasztani, amit az apuka. Ilyenkor nagy segítséget jelentenek a háziasszonynak az érdekes és könnyen kivitelezhető tészta receptek, amiket megtalálunk az interneten, példának okáért a receptek.at weboldalon.

Glutén és laktózmentes ételek nemcsak érzékenyeknek

Különféle diétákat ma már nemcsak azok a személyek tartanak, akiknek az állapotuk ezt szükségessé teszi, de az egészséges táplálkozásra figyelők is. Sok embert foglalkoztat a glutén és laktózmentes ételek témája, ezért ezt érdemes egy kicsit körbejárni. Aki nem ehet glutént vagy ki akarja iktatni a táplálkozásából ezt az anyagot, annak tabu a péksütemény, pizza, tészta, müzli stb.

A laktózérzékenység szinte ugyanannyi embert érint Magyarországon, mint a gluténérzékenység. Tehát, az érintetteknek minden olyan terméket és alapanyagot kerülniük kell, ami tejcukrot tartalmaz. De attól még ők is táplálkozhatnak megfelelően, nem kell lemondaniuk a finomságokról, hiszen a glutén és laktózmentes ételek receptjeinek teljes sora található meg a világhálón.