Bátran használható a hintafűrész

hintafűrész

A gyors és hatékony favágás kifejezetten fontos, főleg az olyan területeken, ahol még mindig ezt az alapanyagot használják fel a lakás fűtésére. A megvásárlás során általában több méter hosszú rönköket kapunk, amiket első fázisban kellő méretű darabokra kell feldarabolni. A hintafűrész páratlan munkaeszköz ebből a szempontból.

A készítése során végig az volt a fő szempont, hogy balesetmentesen lehessen vele dolgozni. Az analógiája a következő. Van egy fixen rögzített vágólap, amit nem mozgatunk, ugyanis a vágandó anyagot visszük a fejhez és nem fordítva. A hintafűrész adagolójára felhelyezett összetevőt a széles markolattal könnyedén rá lehet tolni a korongra, majd pedig az a fázis befejezését követően, a rugós szerkezetnek hála, gyorsan visszatér az alapállapotba, ahol a rönk, deszka, gerenda vagy bármi előrébb tolható és ismét vághatóvá válik.

A hintafűrész nagyon precíz eszköz, amin egy külön mérce is található, az egyenletesség megőrzése érdekében. A denakert.hu oldalon több kivitel között válogathatunk tetszés szerint. Éljünk az esélyünkkel bátran!