Báb az összetett fejlesztésért

báb

Az egyik legfontosabb készségnek a kommunikáció mondható, hiszen nélküle szinte lehetetlen érvényesülni a világban. Ezért fontos, hogy a báb segítségével már idejében elkezdjük a gyermekek képességeit megfelelő mértékben fejleszteni. Tulajdonképpen rengeteg prioritását tudjuk felsorolni ennek a játékfélének.

Először is fontos megemlíteni, hogy segít a kapcsolatok kialakításában. Hiszen maga a játékszer a kicsik kezében életre kel, ezáltal pedig hasonló módon meg kell nyílnia, mint egy barátjának. Ráadásul a kisebb korban lévő csemeték beszédkészségére is hatással lehet a báb. Ugyanis sokkal közvetlenebbé, színesebbé tudja varázsolni a társalgást és a megnyilatkozást. Azáltal pedig, hogy a báb a lurkó vicces cimborájává válik, bizony még a szülőknek is a segítségére lehet.

Olyan dolgokat érhetünk el vele egy csapásra, mint az időben való lefekvés, a fürdés, esetleg a fogmosás. Alapvetően már rengeteg báb közül válogathatunk, legyen szó bohócról, hercegnőről, különféle állatokról, vagy éppen mesefigurákról.