A tökéletes virsli főzés praktikái

virsli főzés

A virsli igen közkedvelt, gyorsan és változatosan felhasználható húskészítmény. A hot-dog legfőbb alapanyaga, a lencsefőzelék nélkülözhetetlen párja, de remek salátákhoz, vendégváró falatkákhoz és még pizzára is. Sütve is ízletes, de a virsli főzés elterjedtebb elkészítési mód. Hagyományos értelemben marhacombból és sertés szalonnából készült, de napjainkban számtalan variációban megtalálható a polcokon. Baromfi, marha, sertés, sajtos, csípős és még sok más típus. A virsli főzés nem bonyolult dolog, csupán egyetlen dologra kell ügyelnünk: hogy ne repedjen szét. Létezik műbeles, juhbélben kapható és egyéb módon csomagolt termék, a legtöbbről le kell húzni a ”bőrét” mielőtt megfőzzük.

Általában füstölésen is keresztülmennek, mielőtt a csomagolásba kerülnek, ez tartósítás szempontjából is előnyös. A virsli főzés során szükségünk lesz egy lábasra, ami akkora, hogy elfér benne a húskészítmény. Annyi vizet tegyünk fel forrni, hogy miután belehelyezzük a virslit, ellepje azt. Az első lépés, hogy a vizet felforraljuk. Fontos, hogy ezután kapcsoljuk a lángot takarékra és így helyezzük bele a virsliket. Soha ne tegyük lobogó vízbe, mert akkor szinte azonnal szétrepednek! Körülbelül 3-5 percig hagyjuk a vízben.

Virsli főzése mikrohullámú sütőben

Könnyű és gyors praktika a mikrohullámú sütőben való elkészítés is. A virsli főzése, természetesen ilyenkor is vízben történik. A mikrózható edénybe helyezzük el a húskészítményt, engedjünk annyi folyadékot, hogy ellepje és tegyük a készülékbe. Melegítsük 2-3 percig, a virsli vastagságától függően. Valójában a virsli főzése csak melegítés. Miért nem szükséges tényleg megfőzni?

A legtöbb termék már hőkezelt, akár a párizsi, ezért hasonló az állaguk is. Ezért a virsli főzése helyett, csak a felforrósítása ajánlott. Mivel létezik frankfurti, bécsi és egyéb fajtája, amelyeknek más-más az elkészítési ideje, mindig olvassuk el a csomagolást, hogy a gyártó mit javasol. Minden napszakban jó választás, reggelire tojással, ebédre egy finom virslisaláta, vacsorára könnyű főzelék feltétjeként.