A sokoldalúan hasznosítható csepegtető rendszer

csepegtető rendszer

Az öntözéstechnika számos remek lehetőséggel kecsegteti a kerttulajdonosokat. Az egyik ezek közül a csepegtető rendszer, aminek a felhasználási területei igen széleskörűek. Nem véletlenül választja számos kerttulajdonos ezt a módszert a növények vízellátására. Mivel mindenféle növénykultúra ápolásához és elemi szükségletének a kielégítéséhez alkalmas, ezért kiválóan működik haszonkertekben, faiskolákban, mezőgazdasági kultúrákban és díszkertekben egyaránt.

A csepegtető rendszer általában egyszerű berendezés és a víz közvetlen szétosztásában itt a termőtalajnak van elsődleges szerepe. Többféle típusa elérhető, a leginkább elterjedt fajták közé tartozik a felszíni csepegtető cső, a földfelszín alatti, valamint a csepegtető szalag. A csepegtető rendszer nemcsak szerteágazó felhasználási területekkel rendelkezik, hanem számos előnnyel is. Egy ilyen rendszerre ugyanis jellemző a célzott vízkibocsájtás és pontos adagolás, csekély párolgási veszteség, víztakarékosság és a magas hatékonyság, valamint a minimális energiabefektetés.

A vakond háló árban is okos megoldás a kert épségének megőrzése érdekében

A vakondtúrások megelőzésére az a legkiválóbb megoldás, ha a vakondot fizikailag megakadályozzuk, hogy a felszínre jöjjön és ezzel kárt tegyen a növényzetben. A vakond háló jelentősége sokat nőtt, hiszen napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap az üde zöld gyep, ami gyönyörködtet. Természetes dolog, hogy a zöldellő gyepet, a virág- és zöldségágyásokat nem tesszük ki a vakond munkálkodásának. A vakond háló nemcsak modern, hanem környezettudatos módszer arra, hogy az állatot távol tartsuk a növényeinktől.

Régebben az elterjedtebb védekezési mód a vakondok ellen az volt, hogy valamelyik talajfertőtlenítő szert alkalmazták. Pár éve azonban elterjedt a vakond háló használata. Ez sokkal hatékonyabb, hosszútávon költségkímélőbb, vegyszermentes és biztosabb alternatíva. Az Esőmester vállalkozás szakemberei is ajánlják a használatát, valamint a telepítésében is segítséget tudnak nyújtani.