A Sierra Tequila Mexikó büszkesége

sierra tequila

Mindenekelőtt azt kell megemlíteni, hogy Mexikóban állítják elő és szerte a világon forgalmazzák. A Sierra Tequila kitűnik az üzletek polcain, a jellegzetes palackformájának köszönhetően. A gyártása hagyományos módszerekkel és szigorú előírások szerint történik.

Az alapanyaga a kék agávé növény, amit földalatti kemencékben sütnek mindaddig, amíg cukorrá alakul. Ha ez megtörtént, akkor a mesterek fermentálják, majd lepárolják. Különböző variációi léteznek, mint például a Blanco, más néven Silver, a Reposado és az Anejo.

A Blanco Sierra Tequila általában érleletlen, tiszta és friss ízvilággal bír, míg a másik két változat tölgyfahordóban érlelődik, aminek köszönhetően gazdagabb, bonyolultabb karaktert kap. A nedű széles körben elérhető, hála a kedvező ár-érték arányának és a könnyen hozzáférhető profiljának.

A Sierra Tequila sokféleképpen élvezhető, valaki tisztán, mások jéggel vagy koktélok formájában kedvelik. Ha eddig még nem tette meg, akkor kóstolja meg mihamarabb! Higgye el, biztosan nem fogja megbánni!