
Érdemes tudni, hogy a minőségi whiskey több tényező összhangjából születik, amik együttesen határozzák meg annak karakterét és élvezeti értékét. Az egyik legfontosabb elem az alapanyagok tisztasága. A minőségi whiskey aromája jellegzetes, ami a gondosan válogatott gabonaféléknek köszönhető, mint az árpa, a rozs, a búza vagy a kukorica.
Az erjesztés folyamata szintén kulcsszerepet játszik, hiszen az élesztő hatására kialakuló ízek később az ital karakterének alapját adják. A prémium nedűt kizárólag rézüstökben, hagyományos módszerekkel párolják, ami biztosítja a tisztaságát és komplexitását. A hordós érlelés talán a legnagyobb hatással van a végeredményre. A minőségi whiskey tölgyfahordóban pihen, ahol az évek során mély ízjegyekkel gazdagodik.
Az érlelési idő hossza ugyancsak meghatározó, hiszen minél tovább pihen a hordóban, annál simább, összetettebb és kifinomultabb lesz. A minőségi whiskey színében is megmutatkozik az érlelés és az alapanyagok kifinomultsága. Az interneten keresztül bármikor megrendelhető, így a beszerzése egyáltalán nem problémás.