A megfelelő kerékpár csomagtartó kiválasztása

kerékpár csomagtartó

Ha kerékpárunkat hosszabb útra vagy csomagszállításra szeretnénk használni, elengedhetetlen egy csomagtartó beszerzése. A legtöbben a kerékpár csomagtartó hallatán a régebben kapható, ormótlan szerkezetre gondolnak. Szerencsére, ma a kereskedelemben már rengeteg formájú kiegészítő kapható.

Mielőtt megvennénk az áhított darabot, azért fontos megvizsgálni, hogy a biciklink alkalmas-e egyáltalán a csomagtartó rögzítésére. Bármennyire meglepő, nem mindegyik az, például a versenykerékpárok. Ha a kerékpárunkra szerelhető ilyen eszköz, akkor már csak azt kell eldöntenünk, hogy első vagy hátsó csomagtartót szeretnénk? Acél legyen vagy alumínium?

Sokan a dizájnosra festett alumínium csomagtartók között válogatnak. Azt viszont fontos szem előtt tartanunk, hogyha strapabíró és hosszú életű darabot szeretnénk, akkor célszerű inkább a kissé egyhangúbb, rozsdamentes acél vagy inkább króm-molibdén ötvözetet választanunk. A kinézete mellett, természeten hangsúlyt kell fektetnünk arra, hogy mit szeretnénk pakolni rá és ez alapján kiválasztani a megfelelő teherbírású kerékpár csomagtartót.