A medicin labda felhasználási területe igen széles

medicin labda

Az emberiség már régóta használ különféle eszközöket és berendezéseket a test edzése és rehabilitációja érdekében. Az egyik ilyen, ősidők óta ismert és elismert kellék a mindmáig méltán népszerű medicin labda. Ez abban különbözik a játékra és sportra használt változattól, hogy jelentős súlya van.

A sportverzum.hu webáruházban többféle medicin labda található meg, különféle kivitelben és nehézségben. A külső borítás általában bőr vagy gumi, a súly pedig 1 kg és 10 kg közötti intervallumban váltakozik. Kezdőknek a könnyebb változat ajánlott. Alkalmazható a mellkas, a törzs, a kar és a lábak izomzatának hatékony fejlesztésére, de kiválóan alkalmas a sportsérülések rehabilitációjára is.

Nemcsak dobni lehet, hanem páros- és sorgyakorlatok is kivitelezhetőek vele. Iskolákban a gyermekek mozgáskoordinációjának, egyensúlyának és ügyességének a fejlesztésére veszik igénybe. A medicin labda továbbá ideális a guggolások, kitörések, hasizomgyakorlatok nehezítésére is, akárcsak az alkarok és a vállak átmozgatására.