A jövőbe fektet a császárfa rendeléssel

császárfa rendelés

A Paulowniat szokatlanul gyors növekedés jellemzi és fája számos értékes tulajdonsággal rendelkezik. A császárfa rendelés megtétele határozottan jó döntés a növény könnyűsége, az alacsony gyantatartalmának köszönhető tűzállósága, a rovarok káros hatásai ellen védelmet nyújtó magas csersavtartalma, a 10–12%-ot meg nem haladó alacsony nedvessége, a kiváló szigetelése és a tökéletes akusztikai mutatói miatt.

Ezeknek a tulajdonságoknak hála, az üzemeknek nagy igényük van a császárfa rendelés nyújtotta előnyökre a bútorok, a rétegelt lemezek, a repülőgépek és a hajók gyártásához, hangszerek, ajándéktárgyak, játékok és sportfelszerelések készítéséhez. Az orvoslásban a Paulownia leveleken alapuló kivonatok javítják a máj, az epehólyag és a vesék működését, valamint kiküszöbölik a tüdő problémáit. Magja az ipari olaj előállításának forrása, míg az ősi időkben az értékes porcelánok biztonságos szállításához használták.

A császárfa rendelés azért is ajánlott, mert ezáltal olyan növény tulajdonosa lehet, amiről legendák szólnak, népszokások és hagyományok kapcsolódnak hozzá. A smaragdfa másik értékes tulajdonsága, hogy a gyors növekedésének és a gyökérzet aktív fejlődésének köszönhetően, ennek a növénynek az ültetése képes megakadályozni a termőtalajon az eróziót és a lehető legrövidebb időn belül visszaállíthatja a tűz, a földcsuszamlás, az iszap áradását és más természeti katasztrófák által sújtott talajok területeit.

A biomasszájának a jelentős része, ami a levélhullás után jut a termőföldbe, hasznos szerves anyagokkal dúsítja a talajt. A smaragdfát széles körben alkalmazzák a városi tájrendezésben, a díszkertek építésében és a rekreációs területek, parkok létrehozásában. Nagy, mindkét oldalon bolyhos levelei kellemes árnyékot és hűsítő frissességet teremtenek a forró nyári napokon. Ezen kívül a levelek jelentős területe miatt, a smaragdfa sikeresen megtisztítja a levegőt a legszennyezettebb és legszmogosabb területeken is, míg a gyökérrendszere megtisztítja a talajt a különböző nehézfémek sóitól.