A hisztamin intolerancia és a probiotikumok

hisztamin intolerancia

Vannak olyan élelmiszerek, amelyek magas hisztamint tartalmaznak és a fogyasztás után allergiás tüneteket idézhetnek elő. Napjainkban a hisztamin intolerancia gyakori jelenség és bármilyen korosztályt érinthet.

A leggyakrabban jelentkező tünetek a csalánkiütés, puffadás, hányinger és a torokfájás. Ezek megjelenhetnek azonnal vagy napokon belül is. Ha felismerjük, hogy milyen alapanyag okozza a problémát, akkor annak fogyasztását kerülni kell. A szakemberek javasolják a magas rosttartalmú ételeket, a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztását, ezek védik a bélflórát. Különböző természetes antioxidánsokkal a bélflórát orvosolni lehet. Ilyen a magnézium és szelén kombinációja, ami nagyon fontos az immunrendszer egészséges működéséhez.

Az étrend-kiegészítők nem tekinthetőek gyógyszernek, viszont a szervezetben található hisztamin lebontását elősegítik. Antibiotikum kúra esetén is ajánlott. Terhesség idején is szedhető. A hisztamin intolerancia a megfelelő diétával és megfelelő kiegészítőkkel visszafordítható.