A heverő meghatározza az atmoszférát

Heverő

Amennyiben egy teret szeretnénk berendezni, mondjuk egy otthont vagy vállalkozást, számtalan dolog beszerzésén gondolkodhatunk. A tapasztalatok szerint, a heverő nem szokott az első ötletek között felmerülni és valahol érthető is, hiszen a székek és asztalok, illetve egyéb használati tárgyak általában megelőzik ezt az egyébként szuper elemet. Sokan nem ismerték még fel ugyanis a valódi jelentőségét ennek a tárgynak, hiszen ahogy említettük, vannak ennél lényegesen fontosabbak is.

Kicsit talán maga a heverő is hibás az el nem ismertségéért, hiszen annyira szépek szoktak lenni, hogy ez az esztétikai felsőbbrendűség sokszor elveszi a figyelmet a funkcionális jelentőségéről, vagyis hajlamos az ember azt gondolni, hogy kevésbé hasznos. Ez pedig helytelen gondolatmenet, mert nem zárja ki a szépség a hasznosságot. Pontosabban vannak az életnek olyan területei, ahol ez igaz, de a heverő esetében semmiképpen sem állítható ez. Akárhogy is, de gondoljuk át, aktuális lehet-e a helyzetünkben ez a tárgy! A következőkben rátérnénk egy másik elképesztően fontos lakás kiegészítő tárgyalására, ami lényegesen nagyobb közismertségnek örvend, mint az imént ismertetett heverő.

A viszkóz szőnyeg lesz a témánk, ami nem csupán az esztétikája okán, de minden tekintetben kiemelkedik a használati tárgyak közül. Színével és anyagával meghatározza a lakás hangulatát, sőt, ennél tovább is lehet menni, hiszen talán az egész tér színvonalát be lehet vele kategorizálni.

Nem mintha célunk lenne a kategóriák felállítása, de sokat elárul a lakás gazdájáról a szőnyegválasztás, hiszen a mintázata, a vastagsága, formája, színe mind hozzájárul az általános atmoszféra kialakításához. Ki kell emelni az előnyét ennek a remek viszkóz szőnyegnek. A fő erénye ugyanis az, hogy könnyedén áthelyezhető bárhová a lakáson belül, sőt, akár le is cserélhető könnyedén, hiszen kis helyen elfér és könnyű. Akár az sem kizárt, hogy átmenetileg félretesszük a használt példányt, hogy egy viszkóz szőnyeg kapjon teret helyette időlegesen.