A fröccsöntő gép lelke a fröccsöntő szerszám

fröccsöntő gép

A műanyag fröccsöntés elképzelhetetlen lenne a hozzá tartozó fröccsöntő szerszám nélkül. A fröccsöntő szerszám azonban fröccsöntő gép nélkül mit sem ér, és ez fordítva is igaz. A fröccsöntés az alkatrészgyártás egyik legköltséghatékonyabb módja, amely a műanyag megolvasztásán alapul.

Az egyszerűtől a bonyolult formákig, szinte minden előállítható vele. Így tehát akár összetett, több darabból álló műanyag alkatrészek is. Ehhez azonban pontos tervezés és precíz kivitelezés szükséges. A fröccsöntő gép és a fröccsöntő szerszám ebben segít nekünk.

A gép egy modern, CNC vezérelt szerszámgép, amely az előre meghatározott terveknek megfelelően precízen fecskendezi be a megfelelő mennyiségű műanyagot a fröccsöntő szerszámba. A fröccsöntő szerszám rendkívül pontos illesztésekkel van ellátva, nyitható és üreges.

Acélból készül, és így jól ellenáll a nagynyomású és folyamatosan ismétlődő, magas hőmérsékletű műanyag befecskendezésének. A gyártási folyamat sok esetben teljesen egyedi szerszámot igényel. Amennyiben Önnek kiváló minőségű fröccsöntésre van szüksége, méghozzá rövid határidővel, kisebb vagy nagyobb sorozatban, kérjen ajánlatot a 25 év szakmai tapasztalattal rendelkező Mould Kft.-től!