A fehérje elengedhetetlen az izomnövekedéshez

fehérje

Az elért izomtömeget nem csupán növelni, de egy szinten túl megtartani sem egyszerű. Ezekben a folyamatokban a kellő mennyiségű fehérje fogyasztásának kulcsfontosságú szerepe van. Ugyanúgy igaz ez akkor is, amikor csupán a megfelelő alak elérése a célunk.

Még ha a testsúlyunkból nem is feltétlenül szeretnénk leadni, ám az összetételünkön változtatnánk, akkor is elsősorban a bevitt tápanyagok arányára kell nagy hangsúlyt fektetnünk. Ahhoz, hogy meg tudjuk határozni a szükséges mennyiségű napi fehérje adagot, nem árt tisztában lennünk a testzsír százalékunkkal sem, így ugyanis sokkal pontosabb kalkulációt végezhetünk.

Általánosságban elmondható, hogy testsúly kilogrammonként nagyjából 1 gramm fehérjebevitel ajánlott azoknak, akik nem végeznek aktív fizikai munkát, illetve nem sportolnak rendszeresen. Egészen más értékekkel kell számolni testépítés vagy profi edzőmunka esetében. Ilyenkor 2-3 gramm is ajánlott lehet, ám ez egyénenként erősen változó és mindenképpen ki kell tapasztalni, hogy kinek mekkora adag az ideális.