Milyen térkitöltő anyagokat érdemes használni a csomagoláshoz?

térkitöltő anyag

Ha az ember azt akarja, hogy a küldeménye biztonságban, a megfelelő módon megérkezzen, akkor körültekintően kell csomagoljon. Vannak bizonyos dolgok, amiket ekkor nem szabad elfelejteni, kihagyni. A megfelelő csomagoláshoz a megfelelő térkitöltő anyag használata is hozzátartozik.

Talán az egyik legtöbbet alkalmazott eszköz az a bizonyos PS chips. A kis térfogattömegű, ömleszthető anyag jól adagolható, illetve még nagy előnye, hogy remekül körül veszi az árut, legyen az bármi. A PS chips higiénikus, megfelelő áruvédelmet biztosít, ami megmagyarázza, hogy miért annyira kedvelt.

Aki nem akar a poliészter alapanyagú térkitöltő mellett dönteni, az nyugodtan választhatja a biológiailag lebomló térkitöltő chipset. Ez is egy kis térfogattömegű matéria. A kukorica alapú, freonmentes, higiénikus, fehér színű kellék sok mindenre használható. Egyre népszerűbb még a Papier Plus-térkitöltő gyűrt papír.

Ennek a gyártásához egy speciális masinát alkalmaznak, aminek a neve Papier Plus. A gépnek hála variálható a papírcsíkok hossza, mennyisége és még a mérete is. Ott van még az AIRmove fólia. Az AIRmove gépcsaládhoz vásárolható térkitöltő fólia három féle fajtában kapható: cushion, bubble és void.

Igénytől függően 1, 16 vagy 29 párna/lap kiszerelésben használható. A párnák felfújásához szükséges a hozzá tartozó gép beszerzése. A fólia stabilan illeszkedik a termékhez, és ami még előny, hogy képes megakadályozni a dobozon belüli elmozdulást, illetve a küldemény károsodását.

Nagyon sokan döntenek a habosított tasak mellett. Amikor értékes tárgyak küldése a cél, akkor ez egy remek csomagolási megoldás. A teljes védelemre kialakított tartozék nem fog csalódást okozni. A használata gyors, komfortos és igazán egyszerű.

A habosított tasak felveszi a termék alakját, és a fellépő erőhatásokat a hab fogja fel, ezzel védve a terméket az esetleges sérülésektől. Végezetül gondolni kell a szilika gél alkalmazására is, hiszen ez egyből meg tudja kötni a fellépő nedvességet, ami az esetleges tárolással vagy szállítással jár.