Mi történik a műlencse műtét után? Íme több vélemény a kezelés utáni életről

drnagymihaly

Tulajdonképpen egy beültetett műlencse nem csupán a szürkehályogra kínál megoldást, hanem nagyfokú látáscsökkenés is korrigálható ezzel, illetve a lézeres látásjavítás alternatíváját jelenti sok betegnek. De jó megismerni a beavatkozáson átesett személyek véleményeit is, azt, hogy milyen az élet az operáció után.

A drnagymihaly.hu linkre kattintva több véleményt is elolvashat a műlencse műtét eredményeiről. Elsősorban érdemes tudni, hogy a műlencse műtétnek köszönhetően visszanyerhető az éleslátás távolra szemüveg vagy kontaktlencse nélkül. Ha a trifokális vagy multifokális műlencse kerül beültetésre a betegnél, akkor úgy távolra, mint közelre egyaránt élesen fog látni.

A műtő orvos segíthet abban, hogy újra teljes értékű legyen a látásunk. Nem tart hosszú órákig a beavatkozás, viszont ezt követően enyhe diszkomfort érzése lehet a páciensnek, könnyezhet és fényérzékenység is előfordulhat. Azonban ezek a panaszok rövid időn belül, körülbelül 1-2 nap alatt teljesen megszűnnek, és aztán nyugodtan folytathatja a mindennapos tevékenységeit.

Bár a weboldalon olvasható vélemények szinte mindegyikében bizonyos fokú félelemről számoltak be a az operációt megelőzően, végül mindenki örült, hogy bátorságot vett magán és elvégeztette azt. Ezután megszűntek a kellemetlenségek a rosszul látás miatt, ami egyeseket a munkájukban is akadályozott.

Napjainkban a műlencse műtét szinte az esetek 100%-ban végleges megoldást ad a pácienseknek. Egy életen át jó látást biztosít a beültetett lencse. Ha azt vesszük, akkor sok pénzt is megtakaríthatunk ezzel, hiszen nem kell többé szemüveget csináltatnunk és kontaktlencsére sem lesz szükségünk, amelyek bizony nem 1-2 Forintba kerülnek.

Természetesen, a beavatkozás legfőbb előnyei nem az anyagi dolgok, hanem a kellemetlenségek teljes mértékben történő megszűnése. Mert azért valljuk be, hogy nem idilli folyton cserélgetni a szemüvegeket, törölgetni azokat, előfordul, hogy otthon felejtjük az olvasószemüveget stb. Egy műlencse műtéttel ezek a kellemetlenségek elfelejthetőek.