Kötelezővé vált a TMPS szenzor

Felnik minden mennyiségben

A technológia a közlekedést is megreformálta, mint annyi minden mást a világon. Például az autókban olyan szenzorok dolgoznak, amik növelik a járművek biztonságát. Ugyanis nagy sebességnél egy durrdefekt nagyon veszélyes lehet. A TMPS szenzor egy látszólag egyszerű eszköz, azonban nagyon fontos feladatot lát el. Folyamatosan figyeli az abroncsokban uralkodó nyomást. Ez nemcsak a biztonsági szempontok miatt hasznos, hanem jó hatással van a fogyasztásra, illetve korrigálható ezáltal az autó tapadása és irányítása is. Sokan egyből a kormánymű meghibásodására kezdenek el gyanakodni, amikor a jármű elkezd enyhén félrehúzni.

Pedig meglehet, hogy csak az egyik abroncsban alacsonyabb a nyomás, mint a többiben. Nincs szükség ilyen találgatásokra, amennyiben az autóban megtalálható a TMPS szenzor. Azzal is érdemes tisztában lenni, hogy ez 2014 óta nem egy választható opció, hanem kötelezően jelen kell lennie minden forgalomban lévő autóban. Ellenkező esetben, a TMPS szenzor hiányából fakadóan a jármű nem fog átmenni a műszakin. A keréknyomáson kívül, a TMPS szenzor a hőmérséklet figyelésére is alkalmas. Kedvező áron szerezhető be az alu-felni.hu

webáruházból, viszont a beépítését érdemes szakemberre bízni. A szenzorok mellett, másra is szükség lehet. Itt egy szett minőségi Skoda felni is egyszerűen megrendelhető, acél vagy alumínium változatban. Az egyedi dizájnnal rendelkező alumínium modellek nagyon feldobják az autó kinézetét. Ízlés szerint eldönthető, hogy inkább a sportosabb vagy az elegánsabb kialakítás mellett tesszük le a voksunkat.

A Skoda felni méretei sok mindent meghatározhatnak attól függően, hogy az adott modell például keskeny vagy széles, illetve kisebb vagy nagyobb átmérővel rendelkezik. Minél szélesebb, annál jobban tapad, de ez negatívan befolyásolhatja a fogyasztást is, ráadásul a menetzaj is megnőhet az utastérben. Nincs akadálya az eredetitől eltérő méretű Skoda felni felszerelésének sem, viszont ebben az esetben más abroncsokra lesz szükség, hiszen a régiek már nem fognak megfelelően illeszkedni.