Hogyan működik egy trágyaszóró?

trágyaszóró

Az állati eredetű trágya a legjobb tápanyag a talajnak, ezért a mezőgazdászok nagymértékben használják. A kiszóráshoz szükség van egy trágyaszóró gépre is, ami jelentősen megkönnyíti a feladatot. A Novara weboldala szerint egy ilyen gépnek a nettó súlya a másfél tonnát is túllépheti. Milyen szempontok alapján tanácsos választanunk trágyaszórót? Először is fontos a gazdaság mérete, a keletkező szerves trágya mennyisége, de azt is szem előtt kell tartanunk, hogy milyen anyagot akarunk kijuttatni a gépünkkel a földre.

A trágyaszóró gép akkor a leghatékonyabb, ha egyenletesen képes kijuttatni az istállótrágyát, a szennyvíziszapot, a komposztot egyaránt. De nem elhanyagolható kérdés az sem, hogy mekkora traktorral rendelkezünk az elvégzendő feladathoz. Ma már nagyon korszerű gépek találhatóak a piacon. Például a Novara Coop Kft. kínálatában a fent említett szempontoknak megfelelő trágyaszóró gépek lelhetőek fel. A BICCHI BV60 4,4 tonnás egytengelyes trágyaszóró gép kimondottan jó választást jelent.

Azok a gazdák, akik hosszútávra terveznek, jól teszik, ha ezt a modellt választják. Nagyon jó minőséget és magas szintű technológiát kapnak a pénzükért, jellemzői megismerhetőek a novara.hu weboldalon, a termék fotója alatti leírásból. Ez a gép jól beilleszthető a precíziós gazdálkodásba, segítségével kiválóan trágyázható a talaj, ráadásul hosszú évekig is hibátlanul működik. Persze, némi karbantartást azért igényel, mint a szabadonfutók, a láncdiók zsírozása stb.

A Novara cég az említett modell mellett más teljesítményű trágyaszóró gépeket is kínál eladásra. A gazdag felhozatalban minden gazdaember meg fogja találni a céljainak leginkább megfelelő példányt. Nem csupán szerves trágyaszóró gépeket vehetünk innen, hanem műtrágyaszórókat is, kisebb és nagyobb méretben. Ha igazán modern, minőségi gépezetet szeretne beszerezni a gazdaságába, akkor ezt a telephelyet érdemes felkeresnie. Válassza a jó márkát és a minőséget, mert csak akkor tud zökkenőmentesen dolgozni az új szerzeményével!