Egytengelyes pótkocsi kistraktorhoz – Melyiket érdemes választani?

Novara

Egy saját kis gazdaság kialakítása és működtetése egyáltalán nem könnyű feladat, amihez alaposan fel kell készülni. Az első lépés mindig a körültekintő tervezés. Ha valaki nem egyszerűen csak belecsöppen a dolgok közepébe, akkor az alapjaitól kell átlássa a különféle folyamtok működését, különben képtelen lesz megbirkózni a kihívásokkal. Amennyiben sikerült legalább elméletben összeállítani a listát, hogy mire van szükség, akkor következhet a beszerzés. Már a kisebb területek lefedésére, a talaj megdolgozására is kelleni fog egy mezőgazdasági vontató.

Ez önmagában vajmi kevés, ezért több kiegészítővel érdemes számolni. Ezek közé tartozik például a pótkocsi. Amennyiben elégnek minősül egy kisebb típus, úgy az egytengelyes változatok biztosan kiszolgálják az igényeket. A Novara weboldala jócskán megkönnyítheti a pótkocsi választást. Nem kell azért a befogadó képességüket nézve lebecsülni ezt a kategóriát, mert található ezek között 6,6 tonnás kivitel. A legkisebb 1,5 tonnás kapacitással rendelkezik. Mire szolgálnak ezek?

Szinte mindenre felhasználhatóak, ami a szállítás területén elképzelhető. A termés begyűjtésénél elengedhetetlenek, akárcsak a műtrágya vagy vetőmag kiszállításánál a földekre. A felesleges szerves anyag eltávolítása szintén mozgatással történik, tehát azt összegyűjteni, felpakolni kell, majd a feldolgozás vagy lerakás helyére szállítani. A tervezés fázisban a pontos műszaki paraméterek feltérképezése döntő. Nem mindegy ugyanis, hogy a pótkocsi milyen irányba tud billenteni. A legtöbb hátrafelé teszi ezt, de van, amelyik oldalra.

A lerakás során ez kulcskérdés lehet, ha valamelyik irányban akadály található, így ezt előrelátóan kell kiválasztani, ami a későbbiekben sok előnyt vagy rengeteg bosszúságot eredményezhet. A novara.hu segítségével alaposan megismerhetőek az egyes pótkocsik. Ha ez önmagában még nem elég, akkor bátran kérhető tanács a felület munkatársaitól, akik sokéves tapasztalattal rendelkeznek az értékesítés területén. Mivel hosszútávra szóló döntésről van szó és a költségek sem az alacsony kategóriába sorolhatóak, ezért csak kellő odafigyeléssel történjen a befektetés!